Започват кандидатстудентските изпити за прием в Медицински университет – Пловдив. Първият по

...
Започват кандидатстудентските изпити за прием в Медицински университет – Пловдив. Първият по
Коментари Харесай

С висока конкуренция започват изпитите за престижния Медицински университет – Пловдив

Започват кандидатстудентските изпити за банкет в Медицински университет – Пловдив. Първият по Биология и Химия ще се организира на 3 юли. На 5 юли ще се състои изпит по Етика, на 6 юли – по Социална медицина и здравен мениджмънт, а ден по-късно – на 7 юли, е изпитът по Скулптиране.
Прочетете още
Конкурсните изпити за банкет в МУ-Пловдив за българските кандидат-студенти се организират присъствено. 

Приемният изпит за магистърските специалности „ Медицина “, „ Дентална медицина “ и „ Фармация “ ще бъде в границите на един ден, под формата на тест с два модула – биология и химия, като за тях се слагат обособени оценки. 

Модулът по биология включва 8 типови задания, съобразени напълно с образователния материал за наложителна подготовка от 8, 9 и 10 клас и включва определени тематики от профилираната подготовка. 

Модулът по химия съдържа въпроси и задания от образователното наличие за наложителна и профилирана подготовка от 8 до 12 клас, които обгръщат материал от органична и неорганична химия. 

„ В МУ-Пловдив се образоват студенти от 66 страни, докторанти и специализанти в региона на медицината, денталната медицина и опазването на здравето по разнообразни магистърски и бакалавърски стратегии. “, разяснява проф. доктор Ани Белчева - зам.-ректор по образователна активност на МУ-Пловдив и ръководител на изпитната комисия.

Съгласно Решение на Академичен съвет на МУ-Пловдив, при балообразуването за КСК 2023 година ще се ползва следният логаритъм: за специалностите „ Медицина “, „ Дентална медицина “ и „ Фармация “ като общ брой от: оценките по български език и литература от ДЗИ и утроените оценки от конкурсните изпити по Биология и Химия. Максималният бал е 42, а минималният бал е 26.

За специалностите „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “, „ Лекарски помощник “, „ Рентгенов лаборант “, „ Рехабилитатор “, „ Помощник-фармацевт “, „ Медицински лаборант “, „ Инструктор диетично хранене “, „ Инспектор по публично здраве “, „ Медицинска козметика “ като общ брой от оценките по: български език и литература от ДЗИ и утроената оценка от конкурсния изпит по Етика. Максималният бал е 24. Форматът на изпитът по Етика за бакалаври и професионални бакалаври е под формата на тест. 

Документите за кандидатстване в МУ-Пловдив се подават електронно през интернет уеб страницата на Университета. За ОКС Магистър, Бакалавър или Професионален бакалавър, след приключено приблизително обучение, за постоянно образование и за ОКС Магистър, след приключено висше обучение, регистрацията завърши на 27 юни 2023 г. 

Очакванията, че и през тази година ползата към специалностите от МУ-Пловдив ще бъде висок, се потвърдиха. Общо 1740 претенденти са декларирали предпочитание да вземат участие в конкуренцията за влиятелните специалности в Университета. Най-желана остава специалността „ Медицина “, където приблизително 4-ма ще се борят за едно място. При девойките обичайно конкуренцията е по-голяма. 

Медицински университет – Пловдив създава успешните модели в образованието. Затвърждава се ползата към магистърската стратегия по здравна езиково-говорна патология. За втора година следва банкет на висококвалифицирани експерти – речеви и езикови патолози за работа с пациенти, страдащи от разнообразни болести, съпроводени от отзивчиви нарушавания.

МУ-Пловдив обезпечава характерна неповторима научна инфраструктура, приложение на научнобазирани проби, закупени от Съединени американски щати, за диагностика и респективно терапия на пациенти с отзивчиви нарушавания. 

 В отговор на конкурентната просветителна среда в България Медицински университет – Пловдив уголемява образованието по здравни специалности, като предлага взаимни магистърски стратегии за образование по „ Биостатистика “, „ Медицинска микробиология и лабораторна имунология за медико-диагностични лаборатории “ и „ Спортна физиология, спортна кардиология и спортна  травматология “.

Записването на претенденти по последните 2 стратегии, както и за Медицинската езиково-речева патология е до 28 юли 2023 година. Ректорското управление на МУ-Пловдив се гордее, че Университетът е пионер в страната в основаването на тези нови научнобазирани магистърски специалности.

Защо кандидат-студентите уверено припознават МУ-Пловдив като собствен първи избор? 

Акредитиран с една от най-високите оценки от НАОА, Университетът е измежду водачите на здравното обучение у нас, като за пета поредна година е преди всичко в професионално направление „ Медицина “ , а от 2022 година и в професионално направление „ Обществено здраве “. 

МУ-Пловдив е едно от седемте висши образователни заведения в страната, което през 2021-ва година получи статут на проучвателен университет за върхови научни проучвания и високи достижения от научноизследователска активност.

 Инвестирането в учебни бази и лаборатории, въвеждането на най-съвременни технологии способства за отличната подготовка на нашите студенти. Симулационният подготвителен център на МУ-Пловдив е измежду най-хубавите в Европа и разполага с най-новите симулатори за виртуална действителност, както и с виртуална операционна зала. 

Професионалната реали­зация на нашите студенти е определящ аршин за прес­тижа и високия рейтинг на висшето ни учебно заведение. Те се осъществят сполучливо както в страната, по този начин и в чужбина. Дипломите от МУ-Пловдив се признават във всички страни-членки на Европейски Съюз и ЕИП.

Медицински университет – Пловдив е подготвен да посрещне своите нови студенти и да даде бъдеще на най-хуманните им фантазии!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР